Na jaren succesvol aan de vitesse vluchten te hebben deelgenomen werd in 1983 besloten om het vitesse-spel vaarwel te zeggen en over te stappen naar het meerdaagse fondspel. Er werd besloten niet ver te zoeken naar goede duiven, immers onder de medewerkers van het bouwbedrijf bevonden zich o.a. de kampioenen John Lalieu van de combinatie Lalieu-van Doorn uit Thorn en Piet Kuijpers van de Gebr. Kuijpers uit Neer.

John Lalieu speelde in die tijd (jaren ’80) keihard met het ‘totaal weduwschap’systeem. Een systeem wat vele hem pas jaren later hebben nagedaan. Er mag wel gesteld worden dat de kolonie van de combinatie Lalieu - van Doorn voor 99% uit pure Theelen duiven bestond, allen nazaten van o.a. de ‘beroemde 10’, de ‘vale marathon’, het ‘trutje’ en noem maar op.

De kruising van de Theelen duiven met de duiven van de Gebr. Kuijpers is de stam van onze hedendaagse duivenkolonie. Uit deze kruising hebben wij onze 1441025-93 ook wel de ‘super 25’ gefokt, een fenomenale kweker welke in bijna elke duif van de Corstjens stam is terug te vinden.

 

Daar wij ons als doel stellen om ons constant te verbeteren hebben we door de jaren heen gezocht naar duiven om onze stam te versterken. In 1988 werd er  besloten om duiven aan te schaffen bij Theo Bamps uit het belgische Alken. Theo maakte dat jaar een werelduitslag op de internationale vlucht vanuit Barcelona en beschikte over geweldig taaie duiven van het ras Carlens uit het belgische Zepperen.

In 1996 werden er duiven aangeschaft van Herman Brinkman uit Tuk. Een kweekdoffer die verschillende goede nazaten heeft geleverd kwam uit de 4383317-95 alias de ‘Surprise’, de nestbroer van de moeder van de beroemde ‘Miep-Miep’ van Rik-Jan Brinkman. Ook de lijnen van de ‘Tukse lady‘ en ‘Sjoekie Sjoekie’ zijn in onze stam ingekruist.

Via de Gebr. de Loo uit Echt hebben we in 2000 een duivin van Cas van der Graaff en zoon uit Arnemuiden te leen gehad. In de bloedlijnen van deze duivin zit o.a. de Schore doffer 1958191-88 van Herman Vermeulen. Deze duivin werd voor één koppel eitjes gekoppeld aan onze ‘super 25’. Dit is een goude greep gebleken, want één jong was de ‘Cassartelli’. Een super vlieger welke in 2004 de 1e nationale asduif Fondspiegel is geworden en welke een fenomenale vererver bleek te zijn. Na dit succes is de van der Graaf duivin in 2005 voor één jaar terug gekeerd in onze kweekren. Ook toen is er zeer succesvol gekweekt uit de koppeling ‘super 25’ x van der Graaff duivin. Nazaten uit deze koppeling vlogen top 10 Internationaal te weten 6e Marseille en 10e Barcelona.

 

De duiven van het ras Brinkman en zeer zeker de duiven van het ras Bamps hebben er bij ons voor gezorgd dat er een onverzettelijkheid in het ras is geslopen. Onze duiven presteren onder alle omstandigheden. Zo zijn onze duiven uiterst succesvol op zowel de morgenlossingen als ook de middaglossingen. Verder zijn we, samen met de Gebr. Limburg uit Zuidveen, het enige hok welke het heeft weten te presteren om DRIE keer op rij het totaalklassement van de Nationale Fondspiegel te winnen. Dit houdt dus in dat onze duiven in de jaren 2006-2007-2008-2009-2010 uiterst constant hebben weten te presteren onder wisselende omstandigheden. Met trots kunnen we ook stellen dat onze prestaties in de jaren 2007-2008-2009 nog te opmerkelijker waren, daar we als enige in de top 10 onze totaalscore wisten te verbeteren en het 'gat' tussen de nummers één en twee bijna 18 punten groot was en dat is in de zestien vorige driejarige klassementen nog nooit zo groot geweest !!

 

In onze zoektocht naar het versterken van onze duivenkolonie zijn we voornamelijk geïntresseerd in asduiven. In onze kweekren hebben door de jaren heen verscheidene ((int.) nationale) asduiven gezeten, welke weer goed bleken te vererven. Indien we duiven bijhalen om met onze duiven te kruisen, gaat onze voorkeur uit naar afstammelingen van duiven welke meerdere vluchten hebben gepresteerd.