Jan

De duivensport is de op 11 juli 1941 geboren Jan met de paplepel ingegeven. Als kleine jongen kwam Jan via oom Sjaak, die samen met vader Nelus het bouwbedrijf runde, in aanraking met de duivensport. Ook oom Drees, de mede oprichter van de destijds Limburgse afdeling ‘Phoenix’ heeft Jan gestimuleerd de duivensport te gaan beoefenen. En dan was er nog oom Piet Peeters, een fervent duivenliefhebber die door de jaren heen een ware leermeester is geweest voor Jan. Met zoveel affiniteit met de duivensport is het logisch dat Jan ook duivenmelker is geworden.

Tijdens de diensttijd van Jan werden de duiven verzorgt door moeder Anna. Zij raakte steeds meer geïntresseerd in de duiven en is door de jaren heen de grootste supporter geworden van de Corstjens duiven.

Nadat Jan is gestopt met het bouwbedrijf heeft hij zich full-time kunnen richten op de duivensport. Hierbij wordt hij volop geholpen door zijn vrouw Nettie, die ook uit een duivengezin komt. Haar vader Sjang Tubee is jarenlang bestuurslid geweest van de ‘Gevleugelde Vrienden’ uit Thorn. Broer Harry Tubee wist in 2007 1e nationaal en 2e Internationaal Barcelona te winnen.  Jan en Nettie hebben twee dochters en één zoon. Inmiddels is de familie Corstjens uitgebreid met vier kleinkinderen.

 

Rob

Rob werd op 28 februari 1976 geboren. Hij is getrouwd met Eveline en momenteel werkzaam bij een adviesbureau in de civiele techniek. Als kleine jongen was Rob verknocht aan witte duiven en duiven met een kuifje. Van dorps- en verenigingsgenoot Ruigrok kreeg Rob twee witte duiven, waaruit hij zijn ‘Baasje’ fokte. Een ongekend tamme duif die enkel en alleen naar Rob luisterde. Rob had een eigen hokje van ca. 1,0 x 1,0 m waar ‘Baasje’ gehuisvest zat. Indien ‘Baasje’ naar zijn hok moest komen hoefde Rob maar te fluiten en z’n gevleugelde vriend kwam naar hem toe. Tegenwoordig doet Rob de administratie van de duiven en houdt hij zich voornamelijk in de weekenden bezig met de duiven.

Sander

Sander is de kleinzoon van Jan en Nettie en zoon van hun oudste dochter. Sander werd op 21 februari 2000 geboren. Hij is van kleins af aan erg gefasineerd geweest van de duiven van opa Jan. Dit ontging onze goede kennissen uit de duivensport Friedhelm en Ulrike Menne uit het Duitse Hamminkeln ook niet. Zij herkende in Sander de drive die hun dochters vroeger ook hadden. Daar Sander erg gesteld was op rode duiven schonk Friedhelm hem een rode doffer. Uit deze doffer fokte Sander zijn ‘Wiggy’de 8e Nationaal Perpignan 2012. Aan de buitenwacht stelt Sander zich het liefst voor als de manager van het duivenbestand.